Slik sporer du din mobiltelefon

Det kan skje oss alle. Mobilen er søkk vekk, og du aner ikke om den er stjålet, mistet eller om du bare har lagt den fra deg et sted. Med noen enkle grep kan du spore mobilen din, slik at du finner en igjen når den først er borte. Her kan du lese mer om hvordan du sporer din mobiltelefon.

Dette er inkludert i sporingen

Både Samsung, Apple, Google og Microsoft har egne løsninger for sporing av mobiltelefon. Alt du må huske å gjøre før mobilen blir borte, er å aktivere funksjonen gjennom innstillingene på mobilen.

Denne standardiserte løsningen er noenlunde lik uavhengig av mobiltype. Du kan spore mobilen, få den til å gi fra seg lyd selv om den er skrudd på lydløs, og fjernslette data om det skulle være behov for det.

Hvorfor spore mobiltelefonen

For at mobiltelefonen skal kunne spores må man ha aktivert tjenesten og godtatt at mobilen posisjon deles til enhver tid. Det er ikke alle som er like komfortable med dette, men det er gode grunner til hvorfor du skal spore din mobiltelefon.

Sporing gjør det mulig å finne igjen mobiltelefonen din om den blir borte. Dette kan så være om du har forlagt den, eller om den har blitt stjålet. Når du har aktivert sporing blir det også enklere å ha orden på tingene, da du bare kan ringe mobilen om du ikke husker hvor du la den.

Mange foreldre velger å spore barnas mobiltelefon av sikkerhetsårsaker. Da vet man hvor de er, og har muligheten til å følge med på hvor de ferdes. Dette gjelder også for pårørende til eldre personer som er kjent for å vandre avsted og bli borte.

Sporing av mobil med Android

Hvordan du kan spore mobiltelefonen avhenger av hva slags type mobiltelefon du har. Google tilbyr sporing til alle Android telefoner, og denne tjenesten er gjerne både inkludert og aktivert i nye telefoner.

Uavhengig av om mobilen er ny eller ikke, er det lurt å sjekke om den er aktivert. Du finner dette under Innstillinger – Sikkerhet og personvern – Finn min mobil. Vær obs på at det kan være noe variasjon mellom de ulike modellene.

For å spore telefonen din går du inn på nettsiden www.android.com/find og logger inn med samme Google bruker som du er innlogget med på mobilen. Har du flere mobiltelefoner registrert på samme konto, velger du hvilken mobil du vil spore. Når du har valgt mobiltelefon vil du se på kartet hvor den befinner seg. Hvis det ikke er mulig a lokalisere mobilen der og da, vil du se den siste loggførte posisjonen.

Når mobiltelefonen er lokalisert kan du ringe den, låse den, legge igjen en beskjed eller slette all data. For at dette skal fungere, må derimot telefonen være påslått, ha internettilgang og posisjonsdata aktivert.

Sporing av iPhone

Alle iPhoner har Finn min iPhone integrert i operativsystemet. Du aktiverer tjenesten ved å gå inn på Innstillinger – [Navnet ditt] – iCloud. I bunnen av iCloud menyen finner du tjenesten Finn min iPhone.

For å spore mobiltelefonen går du inn på www.icloud.com/find og logger inn med din Apple-ID. Husk at det må være den samme IDen som er logget inn på mobilen. Når du har lokalisert mobilen kan du ringe til den, låse og spore den, skru på Aktiveringslås og fjernslette all data.

Sporing av Windows telefoner

Har du mobiltelefon fra Windows kan du bruke deres løsning, Finn enheten. For å kunne benytte deg av tjenesten derimot må du ha installert Windows 10. Du må også logge inn på en Microsoft-konto du administrerer. Den vil derimot ikke fungere med skole- eller jobb-kontoer.

For å aktivere tjenesten går du inn på Innstillinger – Oppdatering og sikkerhet – Finn enheten. 

Når du skal finne enheten logger du inn på www.account.microsoft.com/devices med den samme Microsoft-kontoen som er logget inn på mobilen. Du vil nå se den siste registrerte posisjonen til mobilen, samt ha muligheten til å ringe mobilen, legge igjen en beskjed, låse mobilen og slette personlig data.

Andre løsninger for sporing av mobiltelefon

Det finnes også andre muligheter for sporing av mobiltelefonen. Ulike produsenter tilbyr også egne løsninger tilknyttet din type mobiltelefon. Disse løsningene er gjerne like med hva som er inkludert i operativsystemene, men kan og komme med flere funksjoner.

Du kan også laste ned og installere sporingsløsninger fra tredjeparter.

Oppsummering

  1. Du kan spore alle typer mobiltelefon, hvis tjenesten er aktivert.
  2. Sporing er inkludert i operativsystemet, men kan også være inkludert i mobiltelefonen fra produsentens side.
  3. Det er ulike metoder for sporing på Android, Apple og Windows telefoner.
  4. Du kan også benytte deg av løsninger fra tredjeparter.
Back To Top