Angrefrist på mobilabonnement

Hvis du har inngått en avtale om mobilabonnement, men funnet et bedre tilbud et annet sted, kan du stoppe overgangen. Mobilabonnement kommer med angrerett, og her gir vi deg praktisk informasjon om ordningen og hvordan du kan benytte deg av den.

Hva er angrerett?

Angreretten er en lovfestet rett du som forbruker har til å kunne angre et såkalt fjernkjøp. Mobilabonnement bestilt over telefon eller internett er et eksempel på såkalte fjernkjøp. Angreretten gir deg som forbruker muligheten til å angre et kjøp eller trekke deg fra en avtale om abonnement.

Du er ikke pålagt å oppgi noen grunn til hvorfor du ønsker å benytte deg av angreretten. Det kan hende du blir spurt om årsaken, og da er det opp til deg selv å svare. Enkelte mobiloperatører spør for å finne ut om det er noe de kan gjøre for å beholde deg som kunde. Har du for eksempel fått et bedre tilbud fra en annen operatør og opplyser om dette, kan det være at de vil tilby en bedre avtale enn du først inngikk.

Merk at hvis du inngikk avtale om abonnement ved kjøp av mobiltelefon i fysisk butikk gjelder ikke angreretten på abonnementet.

Hvor lang frist har jeg?

Fristen for å benytte seg av angreretten er 14 dager. Dette gjelder fra dagen etter at du inngikk avtalen, og du må informere om at du ønsker å benytte deg angreretten senest den fjortende dagen.

Hvordan benytte seg av angreretten

Å benytte seg av angreretten er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å informere mobiloperatøren innen fristen har gått ut. Henvendelsen må være skriftlig, og kan sendes enten på e-post eller per post.

Angrerettskjema per post

Når du inngår et abonnement og får tilsendt SIM-kort i posten vil det følge med et angrerettskjema. Dette kan du fylle ut og sende i posten. Du må selv betale for porto om det ikke medfølger en ferdig frankert konvolutt. Dette beløpet blir du ikke refundert.

Hvis du velger å sende skjemaet per post er det viktig å få kvittering på forsendelsen. Skulle den ankomme senere enn fristen, har du bevis for at du meldte fra i tide. Det kan også være en fordel å ringe inn på forhånd, slik at dette kan noteres ned.

Henvendelse per e-post

Du kan også benytte deg av angreretten ved å sende e-post til operatøren. Har du fått angrerettskjema i posten kan du fylle ut dette, ta et bilde eller scanne, og legge ved i en e-post som sendes til oppgitt e-postadresse.

Hvis du ikke har angrerettskjema tilgjengelig finner du dette på nettsiden til din operatør. Dette kan du laste ned og fylle ut digitalt, og legge ved i en e-post. Det er en fordel å merke e-posten med angrerett og skrive noen få ord i e-posten slik at det ikke er noen tvil om at du benytter deg av angreretten.

Du kan også sende en skriftlig henvendelse per e-post uten å legge ved skjema. Da må det tydelig komme frem at det er angreretten du ønsker å benytte deg av.

Angrerett etter oppstart av abonnement

Når du kjøper et nytt abonnement derimot, kan dette startes før angrefristen har gått ut. Da kan selgeren kreve å få betalt for de dagene du har kunnet benytte deg av abonnementet.

Om du har byttet mobiloperatør tar det gjerne opptil ti dager før det nye abonnementet er i gang. Dere kan også avtale at det skal startes senere. Er du usikker på abonnementet, kan det være en fordel å sette overgangen til etter at angrefristen har gått ut.

Tips: Les også: https://www.forbrukerradet.no/forside/angrer-du-pa-et-kjop/

Viktig å huske på

Overhold fristen

Med mindre du ikke har mottatt informasjon om angreretten er fristen på 14 dager ufravikelig. Nedtellingen starter dagen etter du inngikk en avtale, eventuelt den dagen du mottok all informasjon om angreretten.

For at din henvendelse skal være gyldig og kunne behandles, må du ha gitt beskjed innen fristen. Hvis ikke, vil abonnementet løpe som avtalt til du selv sier opp. Om du selv avslutter abonnementet vil du ikke bli refundert kostnadene.

Ta vare på all dokumentasjon

Enten du har sendt inn angrerettskjema per post eller på e-post, sørg for å ta vare på dokumentasjonen. Be om kvittering når du leverer inn konvolutten, slik at det ikke er noen tvil om når den ble sendt.

Skulle det oppstå en tvist rundt bruken av angreretten vil du stå sterkere om du har tatt vare på all dokumentasjonen. Dette gjelder også e-poster du har sendt og mottatt i forbindelse med angreretten.

Oppsummering

  1. Angreretten gjelder for kjøp og tjenester gjort via fjernsalg.
  2. Har du bestilt mobilabonnement over telefon eller via nett gjelder angreretten.
  3. Fristen for å angre er 14 dager.
  4. Du må ha sendt skriftlig henvendelse innen fristen for å kunne benytte angreretten.
  5. Angrerettskjema blir sendt i posten og er også tilgjengelig på nett.
  6. Ta vare på all dokumentasjon i tilfelle uenigheter oppstår.
Back To Top