Mobilabonnement uten kredittsjekk

Har du forsøkt å bestille mobilabonnement, men fått avslag? Dette kan skyldes kredittsjekken mobiloperatøren gjennomfører. Hvis du ikke får bestilt tradisjonelt mobilabonnement finnes det andre løsninger. Her går vi gjennom disse, og gir deg noen råd på veien mot å finne et mobilabonnement.

Hva er kredittsjekk og hvorfor gjennomføres den?

Enkelt forklart er en kredittsjekk en kontroll av din personlige økonomi. Når du skal inngå en avtale som involverer kreditt, slik som lån, kredittkort og abonnementer, gjøres det en kredittsjekk av deg.

Mobiloperatører benytter seg av en enkel kredittsjekk, hvor de fokuserer på å innhente informasjon om betalingshistorikken. Det sjekkes om du har aktive inkassosaker og om du har betalingsanmerkninger. Hvilken kredittscore du har er ikke av betydning for mobiloperatører.

Grunnen til at mobiloperatører utfører en slik sjekk er for å vurdere om du er en sikker betaler. Mobiloperatører regner deg som en sikker betaler hvis du ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. I motsatt fall vil de ikke tilby abonnement. Dette er fordi risikoen da er stor for at de ikke får betalt og vil taper penger på kunden.

Alternativer uten kredittsjekk

Skulle du få avslag på tradisjonelt mobilabonnement kan du vurdere andre løsninger. Enkelte operatører tilbyr kontantkort, mens andre har egne abonnementer hvor det ikke gjennomføres eksterne kredittsjekker.

Forhåndsbetalt abonnement

Den eneste forskjellen på et vanlig mobilabonnement og et forhåndsbetalt abonnement er tidspunktet for betaling. Med et vanlig abonnement blir du fakturert i etterkant av bruken, derav innvilget kreditt, mens med forhåndsbetalt må du først betale for å kunne bruke abonnementet.

Denne løsningen gir deg alle fordelene som følger med et vanlig abonnement, og du kan velge mellom flere ulike operatører og datapakker. Per dags dato er det OneCall, Telenor og NiceMobil som tilbyr de beste løsningene for mobilabonnement uten kredittsjekk.

OneCall har Folkepakka Kontroll som gir deg friheten til å velge fra 0GB til ubegrenset GB. Fri bruk av SMS, MMS og tale i Norge og EU/EØS er inkludert, samt data rollover, gratis BankID på mobil og NettSlett. Abonnementet har ingen bindingstid.

Hos Telenor kan du bestille abonnementet Telenor Forskudd. Abonnementet kommer med enten 4GB eller 10GB data, og har de samme fordelene som andre Telenor-abonnement byr på, inkludert data rollover, fri bruk av SMS, MMS og tale i alle EU-/EØS-land, samt sikkerhetstjenestene og data rollover.

NiceMobil er en relativt ny operatør, og er en del av ICE-familien. Denne operatøren er heldigital, og har ingen kredittsjekk på noen av sine abonnementer. Du kan velge mellom 1GB, 5GB, 12GB og 15GB data, og får fri bruk av tale, SMS og MMS, data rollover og fri bruk i EU-/EØS-land inkludert. Det er ingen bindingstid, og du kan ta abonnementet i bruk ganske umiddelbart med e-SIM.

Kontantkort

Et annet alternativ til tradisjonelt mobilabonnement er det gode, gamle kontantkortet. Dette er en løsning som kommer helt uten kredittsjekk eller intern kontroll av betalingshistorikk. Du kjøper kortet enten digitalt eller i kiosker som selger disse, og fyller på kontoen din med det valgte beløpet.

Når du har ladet opp kontoen kan du bruke mobilen til å ringe, sende meldinger, eller surfe frem til beløpet er brukt opp. Du betaler en fast pris enten du ringer, sender melding eller bruker mobildata, og egne priser gjelder for utlandet og spesialnumre.

Kontantkort gir deg full kontroll over forbruket ditt, men kan bli en dyr løsning om du bruker mye data. Denne løsningen er derfor anbefalt for personer som i hovedsak bruker mobilen til å ringe eller sende meldinger.

Tilbydere av kontantkort:

 1. ChiliMobil
 2. MyCall
 3. OneCall
 4. Talkmore
 5. Telenor
 6. Telia

Finn beste alternativ for deg

Med en rekke operatører å velge mellom, kan det være utfordrende å finne det beste alternativet for ditt behov. Et mobilabonnement er å foretrekke, da du får flere fordeler med dette, men samtidig binder du deg til å betale fast hver måned. Har du en usikker økonomi kan dette by på utfordringer, og da vil kontantkort være bedre.

Før du bestiller abonnement eller går til innkjøp av kontantkort er det lurt å sjekke din egen økonomi. Tenk over hvor mye du kan betale hver måned, om du har muligheten til å betale et fast beløp og hva som blir rimeligst totalt sett.

Oppsummering

 1. Det finnes flere mobilabonnementer uten kredittsjekk.
 2. Felles for denne typen abonnement er at det kreves forhåndsbetaling.
 3. Du får alle fordelene som følger med tradisjonelle mobilabonnementer.
 4. Kontantkort er et annet alternativ for deg med betalingsanmerkning.
 5. Bruk tid på å finne ut hvilken løsning som passer deg og din økonomi best.
Back To Top