Slik får du raskere mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er praktisk av flere årsaker, men har også sine utfordringer. Ved å velge riktig abonnement med god hastighet kommer du et stykke på vei, men med noen små ekstra grep kan du få et raskere mobilt bredbånd. Her forteller vi deg hvordan.

Dette påvirker hastigheten

Når det gjelder mobilt bredbånd er det flere faktorer som påvirker hastigheten. Mobildekning og avstand til sender de to vesentligste. En tredje faktor er hvor mange som er koblet til samme basestasjon som deg. Antall og avstand er det ikke alltid enkelt å gjøre noe med. Dekning er derimot noe du kan påvirke gjennom valg av leverandør.

Valg av leverandør

Det finnes en rekke leverandører av mobilt bredbånd, og for å få det raskeste bredbåndet må du velge riktig. Ingen leverandører kan gi noen garanti for hastighet på nettverket, siden dette påvirkes av flere ytre faktorer, men rett leverandør kan gi deg tilgang til for eksempel 5G mobilnett fremfor 4G.

Har du tilgang til et 5G mobilnett med det mobile bredbåndet vil hastigheten være høyere enn ved Edge, 2G og 4G.

Sjekk mobildekningen

Når du skal vurdere hvilken leverandør som er den beste, er det viktig å først sjekke dekningskartet. Her vil du se hvem som tilbyr dekning i det området du ønsker, og hvilken hastighet du i teorien kan forvente å oppnå.

Har du hovedsakelig bruk for mobilt nettverk på hytta eller i båten, er det disse områdene du må sjekke ut. Hvis du reiser mye, er det verdt å sjekke dekningen i områdene du oppholder deg mest i. Det er til liten nytte at det mobile bredbåndet har super hastighet hjemme, hvis det er alle andre steder du har bruk for det.

Velg riktig datamengde

Som du kanskje er klar over, vil hastigheten senkes dersom du har brukt opp den inkluderte datamengden i mobilabonnementet. Du vil fortsatt ha tilgang til nettverket, men du får hverken sett på Netflix, lest nettaviser eller brukt parkeringsapper som krever nettilgang.

For å unngå at dette skjer er det viktig å velge riktig datapakke i utgangspunktet. Se på hvilket forbruk du normalt har på mobil, eller bruk en datakalkulator for å regne ut omtrent hvor mye data du har behov for.

Skulle du gå tom for data tilbyr de fleste leverandører av mobilt bredbånd ekstra datapakker. Sjekk prisen på disse før du kjøper, for det kan være rimeligere å oppgradere til et større abonnement.

Plasser utstyret riktig

Benytter du deg av en ruter eller antenne er det viktig å plassere denne ved et vindu. Dette vil gi de beste signalene, og du unngår i stor grad reduksjon av hastighet. Du vil også kunne oppleve at internettet blir mer stabilt, og at hastigheten påvirkes mindre av ytre faktorer som vær og vind.

Pass også på at utstyret du bruker er i nærheten av ruteren, slik at signalet ikke dempes av tykke vegger.

Tips og råd for raskere mobilt bredbånd

Unngå tykke vegger: Signalene påvirkes og kan til og med blokkeres av tykke vegger i betong og stål.

Test signalene: Er signalet dårlig et sted i boligen, så test det et annet sted. Du kan i mange tilfeller oppnå bedre signaler ved å flytte på ruteren.

Fri sikt: Prøv så langt det lar seg gjøre å ha fri sikt til nærmeste mobilmast. Du kan finne den nærmeste mobilmasten i oversiktskart på nett.

Forsterk signalene: Bruk ekstra antenner for å forsterke signalet til det mobile bredbåndet. Ta kontakt med din leverandør for å sjekke hvilke muligheter som finnes.

Ny teknologi: Sørg for å ha moderne utstyr og oppdatert teknologi.

Reduser antall enheter: Jo flere enheter som er tilkoblet, desto tregere blir internettet.

Oppsummering

  1. Velg riktig leverandør og abonnement.
  2. Unngå å bruke opp inkludert data.
  3. Sjekk dekningskart og tilgjengelig hastighet.
  4. Sørg for å ha moderne utstyr og plasser dette riktig.
Back To Top